понеделник, април 30, 2007

Први Мај


Песнава ја посветувам на текстилните работнички ширум Македонијава кои чинам дека работат во најтешки услови: 10 и повеќе часовно работно време, постојани навреди од газдите, немање здравствено ниту пензиско осигурување, работа во празници и викенди, минимални дневници....Нема коментари: