среда, февруари 21, 2007

Пјер - Август Реноар

Почнувајќи од овој месец, па се до мај оваа година, во Националната Галерија во Лондон се одржува изложба на слики од познатиот француски сликар Pierre-Auguste Renoir (1841 – 1919). На изложбата се презентирани исклучиво пејсажи кои Реноар ги има насликано во период на 70-те и 80-те години на XIX век.

Во продолжение можете да го погледнете слајдшоуто со пејсажи на Реноар, направени по мој избор.

Нема коментари: