среда, јануари 03, 2007

Три дена подоцнаЕте пројде и оваа Нова. „Пијанства, весеље и кича“ - што би рекол Балашот. Јас би додал: „и многу - многу петарди“.

И што останува после сето тоа славје, свечени тоалети и размачкани шминки? Па не многу. Стари желби, бајати надежи и понекое ново пријателство. Не дека лошо си поминав. Супер беше.

Следниот ден излегувам да се прошетам. Гледам и „Градска чисточа“ празнува. Па и тие се луѓе. Деновиве воопшто не им се лутев за неисчистените контејнери.

Нема коментари: