среда, декември 19, 2007

Аџилакот во Мека

Секоја година стотици илјади муслимани од целиот свет се собираат на едно место - Мека, Саудиска Арабија. Според Куранот должност на секој муслиман е барем еднаш во животот да го посети светиот град. За време на аџилакот се извршуваат серија на ритуални обреди кои своето потекло го водат уште од првите години на Исламот. Еден од нив е ритуалното каменување на ѓаволот, како и милитвата на планината Арафат.

Во продолжение следува краток видео прилог на Nacional Geographic за Аџилакот во Мека.


1 коментар:

Анонимен рече...

Hi again, see tthis is the site i told you i signed up to. It has some nice information about how to make money using OPP, i think you might find it interesting. here it is. bye!