недела, април 08, 2007

Велигден: Христос Воскресе - Вистина Воскресе

„Не плашете се! Знам дека го барате распнатиот Исус. Не е тука: воскресна, како што однапред Ви беше рекол. Влезете и погледнете го местото каде што беше положено Неговото тело. Одете брзо и кажете им на неговите ученици дека Тој воскресна од мртвите и дека е на пат кон Галилеја. Појдете таму и ќе Го видите.“

Матеј 28, 5 - 7.Со мир во душата
љубов во срцето
со верба во Бога
во слава на Воскресението Христово
да се радуваме
да простуваме
да се сакаме
и да се почитуваме!!!

Христос Воскресе - Вистина Воскресе
1 коментар:

Arheoblog рече...

Навистина воскресна!

За многу години празников.

Археолошки дневник vol.1