недела, декември 10, 2006

За крстот на Водно (втор пат)

Крстот на Водно е обележје на Скопје и Македонија. Човек го гледа она што сака да го види. Така и неговите противници се обидуваат да ни докажат дека се поголеми католици од папата лично. Не убедуваат дека ги загрозувало нивните религиозни односно атеискичко - агностички чувства. Си ласкаат изигрувајќи маченици. влагаат у филмови дека личната безбедност им е загрозена. Демек на некој „му се фучка“ за нивните ставови за крстот на Водно.

А крстот на Водно...
Крстот на Водно е многу повеќе од една обична железарија и христијански симбол.
Затоа мора под итно да биде довршен.

повеќе за мојот став кон ова прашање тука

Нема коментари: