четврток, јули 05, 2007

Црквата Св. Спас - Скопје

„Изградена, најверојатно кон крајот на XVI и почетокот на XVII век, црквата Св.Спас во Скопје се вбројува во редот на најзначајните споменици на културата во Република Македонија.

Влегувајќи внатре, доволно е само да се препуштите на делата на старите мајстори (Петре Филипововски - Гарката и неговата тајфа) и ќе почнете да патувате низ времето. Вековите ќе минуваат сами по себе, а вие ќе уживате во патувањето.“линкови
Википедија: Црква Св. Спас
Агенција за иселеништво: Св. Спас - СкопјеНема коментари: